Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Indigó Kristály Csillag

2010.12.01

 

Indigó gyermek 

(...) Az indigók általában alternatív, fejlettebb hozzáállással viszonyulnak elavultabb sémáinkhoz. Számukra teljesen természetes, hogy energiával gyógyítanak, felsőbb entitásokkal kommunikálnak, alternatív energiákat kutatnak, őszinteségről és szeretetről beszélnek. Ezzel viszik előbbre a világot minden szinten: a gének tudattal való átprogramozásától kezdve az egyén és a társadalom minden aspektusán keresztül a kozmikus változásokig. Emiatt azokkal a kapcsolatokkal általában konfliktusba keverednek (szülők, tanárok, barátok stb), melyek tudtukon kívül még a régi sémákhoz ragaszkodva próbálják a változó világ fejlődését visszatartani. Tehát az előző mondat az indigóknak is szól: az indigók környezete nem tudja a régi sémákhoz való ragaszkodása közben, hogy mit csinál igazából. Ha tudják is, akkor pedig nagyon nehezen válnak meg tőle.

 

 

 

Az indigók feladata a harmónia megtartása érdekében az, hogy ezeket az új megoldásokat ne tüntetve, konfliktust generálva próbálják beépíteni a régi társadalomba, hanem inkább saját életén keresztül példamutatással értesse meg az új sémák létjogosultságát. Tehát inkább iratkozzon be jógára, ahova biciklivel megy, hogy megmutassa a kocsiban és a tévé előtt ülő szülőknek, hogy mindezek valóban alkalmazhatóak, és jók.

 

Az indigók egyik gyengesége a kommunikáció

 

Bár alapvetően konfliktuskerülőek, de egyenlőre az indigók még nem tudják diplomatikusan kezelni azokat a konfliktusokat, melyek mély igazságérzetüket sértik. Egyetlen módon segíthetünk ezen a problémán: ha meghallgatjuk Őket, és partnerként elgondolkozunk azon, amit mondanak. Rendkívül intelligensek, így a közös gondolkodással saját problémáinkon is segíthetünk valószínűleg, de gyakran az indigók naiv, túlszárnyaló ötleteit is segíthetjük „földi” keretek közé terelni, hogy azok ténylegesen megvalósulhassanak. Nem ritka, hogy egy indigó grandiózus ötletével előáll, mely alapjaiban tökéletes, de gyakorlatilag kivitelezhetetlen. Nekünk, „földieknek” a dolgunk az, hogy megértsük a lényeget, és segítsük azt gyakorlatilag kivitelezhetővé transzformálni. Tehát az alap kulcsszavak az indigókkal való együttműködésben: szeretet, nyitottság, partneri viszony, tolerancia, őszinteség. Mindezek hiányában ahelyett, hogy tanulhatnánk Tőlük, még rosszabbá fajulhat a helyzet: kezelhetetlenné válnak. Ilyenkor hiperaktivitásuk erősödik, kommunikációjuk a negatív és antikommunikatív formát veszi fel, és gyakorlatilag elveszítjük a lehetőséget, hogy együttműködve ritka kincset adhassanak kezünkbe. Ehelyett csak problémát fognak okozni, önszántukon kívül.

 
 
 Betegségre való hajlamuk nncs

 

  

Mégis, nagyon könnyen tudnak tüneteket produkálni, ha nem akarnak éppen iskolába menni. Tudatuk igen erősen teremtő, főleg saját testük tekintetében, ezért ha valami miatt nem érzik jól magukat lelkileg/tudatilag, az pszichoszomatikusan azonnal meglátszik testükön is. Ám azt állíthatom, hogy az indigót legkönnyebben -aurájától függetlenül- arról lehet felismerni, hogy nincs betegségre való hajlama. Természetesen átesik minden gyerekkori betegségen, de a későbbiekben semmi nem gátolja, hogy kivitelezze küldetését.!

 
 

Az indigók küldetése

 

Nehéz dolguk van! Bemegy az indigó a templomba, és ez dicséretes. Ám eközben a tömeg álszentségén kiakadva rákapcsolódik a „közvetlenre”, majd a templomból kimenet megjegyzi, hogy „hangot hallottam, aki megértett, meghallgatott”, és a közönség ugyanúgy akaszt rá kényszerzubbonyt, ahogy Jézust szögelték fel egy darab deszkára.

 

Küldetésük, hogy mindazt az erőt és energiát, amit hordoznak alkotó irányban használják fel és ne rombolásra. Mi szülők ebben segíthetjük őket, hogy elfogadással és szeretettel a megfelelő irányba tereljük kreativitásukat. Mivel érzékenyek az álszentségre, hazugságra, átlátnak az emberek színjátékán, így hajlamosak mindenben a rosszat észrevenni és ettől szenvedni, dühöngeni akár, ám ha figyelemre találnak, óriási változásokat, gyógyításokat képesek végrehajtani, ami mindannyiunk fejlődését eredményezheti! És még egyvalami fontos: nem lehet egy indigót nevelni, ha mi magunk nem fejlődünk vele párhuzamosan!

 

Láttál már valaha indigó gyereket? Joggal tehetném fel a kérdést minden egyes lélek és természetgyógyászattal foglalkozó ismerősömnek. Pedig az indigó gyerekek már köztünk vannak! Az indigókék jelenség - tudtam meg az "Indigógyerekek" című könyv szerzőpárosától - a testünket körülvevő energiamező, az aura teljesen új és egyben domináns színe. Nem nagyon volt jellemző eddig. És ahogy a piros aurájú emberek tűnnek el közülünk, annál inkább megjelenik a kék, és az indigókék.

 
 

De kik is ők valójában?
Egy új nemzedék, a fény gyermekei, akik azért születtek közénk, hogy elősegítsék a változást, és felnyissák spirituális szemünket, hogy végre általuk önmagunkra találhassunk. Nekik nincs születési programjuk, épp ezért nehezen találják helyüket a nagyvilágban, és nem nagyon értik itt tartózkodásuk okát egészen huszonhat-huszonhét éves korukig, amikor robbanásszerű változás következik be: felébrednek Csipkerózsika álmukból, és új dimenziókat tárnak elénk.

 

Figyeljünk oda rájuk mindig, legfőképpen akkor, amikor fel akarják hívni magukra a figyelmet, és beszélgessünk velük nagyon sokat. Ha helytelenül viselkednek, nem a fenyítés a megoldás, hanem a rávilágítás arra, hogy miért nem jó az, amit tett, és a szükséges büntetés azért jár, hogy elgondolkodjon rajta, és tanuljon belőle. Az indigó gyerek ugyanis csak azt fogadja el, amit észérvekkel elmagyarázunk neki. Ha ezt nem tesszük, csak büntetünk, nagyon mélyre zárkóznak előlünk, és kivívjuk megvetésüket.

 

Táplálkozásuk
Táplálkozásuk sem szokványos: nem tudnak sokat enni, mindig csak annyit, amennyi jól esik, és mindig azt, amire a szervezetüknek szüksége van. Májuk több alacsonyabb tápértékű ételt meg tud emészteni, mint szüleik, de sokan közülük a zöldségeket, gyümölcsöket szeretik, csakúgy, mint a húsokat és a halat. Fölösleges félelemmel fertőzni őket, ők jobban tudják, hogy mi a jó nekik.

 

Ha segítjük útjukat, beteljesíthetik születésük célját, amit az átlagember és egyben az élővilág is megérdemel.

 

Kristály gyermek

Kép

A Kristály gyerekek jellemzői

 

● Kifejezetten érzékenyek mindenre a környezetükben: hangokra, színekre, mások negatív érzelmeire, szagokra, ételre, vegyszerekre, szennyező anyagokra, a ruházat „érzésére”, az erőszakra, mások fájdalmaira, a csoport-tudatra, elektromágneses frekvenciákra, napkitörésekre.

 

 

 

● Mivel ennyire érzékenyek, nagyon sebezhetőek is, ugyanakkor nagyon erőteljesek.

 

 

 

● Szükségük van egyedüllétre. Nem jól működnek a hagyományos csoportokban, mivel kevesen értik meg a magányra, egyensúlyra, feltöltődésre és mély csendre való igényüket. Ettől még mások csodálják őket, és mágnesként vonzzák az embereket.

 

 

 

● Szükségük van arra, hogy napi kapcsolatban legyenek a természettel és az elemekkel. Ez segít nekik egyensúlyba hozni és kitisztítani azt a sok diszharmonikus energiát, ami éri őket és erős hatással van rájuk.

 

 

 

● Ha az élet túlságosan intenzív, vagy trauma éri őket, visszahúzódnak, és elszigetelik magukat a társadalomtól, hogy óvják magukat.

 

 

 

● Amikor a szemedbe néznek, úgy érzed, a lelkedig hatol a nézésük. Mintha a gondolataidat is látná - és valóban: annyira erős az empatikus készségük, hogy sokszor érzik mások gondolatait.

 

 

 

● Kevés hagyományos nevelésre van szükségük, mivel gyengédek, bölcsek, és készek elmondani, mire van szükségük, ahogy azt is, mi jó számukra és mi nem. Fontos komolyan venni az észrevételeiket, óhajaikat.

 

 

 

● Gyakran elkerülik a bevásárlóközpontokat vagy zsúfolt helyeket, tömeget, mivel ott túl sokféle energia van egyszerre jelen, amit nem tudnak kezelni.

 

 

 

● Mély szeretet táplálnak a gyerekek és az állatok irányába, és feltűnően jól kapcsolódnak bármilyen élő dologhoz.

 

 

 

● A vizet nagyon szeretik, és jó hatással van rájuk: tisztítja és nyugtatja a lelküket. Imádják a fürdést, a zuhanyt, a tengert, a vízesést, a szökőkutakat, vagy a vízben és a homokban játszani.

 

 

 

● Sok tiszta vizet kívánnak, és általában a friss, természetes ételeket részesítik előnyben, valamint a természetes anyagból készült ruhákat. Gyors az anyagcseréjük, és többnyire vegetáriánusok.

 

 

 

● Félnek az intimitástól, mert olyan gyakran érzik azt, hogy nem tisztelik őket. Inkább vannak egyedül, mint hogy valaki figyelmen kívül hagyja a személyes terüket. Sokszor a romantikus kapcsolatot is kerülik, mert annyira félnek attól, hogy fájdalmat okoznak a másiknak, ha vége van a kapcsolatnak.

 

 

 

● Ártatlanok, tiszták, naivak, szinte bűntelenek – ez az egó hiányának köszönhető.

 

 

 

● Sokszor magukra vállalják annak a felelősségét, ha valaki meghal, megsérül, vagy akár a két ember közötti veszekedését is.

 

 

 

● Okos lények, akik egyben látják a nagy képet, és ösztönösen értik a spirituális törvényszerűségeket, azok működését. Tisztán kapcsolódnak a felsőbb önmagukhoz, ismerik a szellemi Egy-ség igazságát.

 

● Természetes gyógyítók, békítők. Általában sokféle területen tehetségesek. Fontos a gyerekeknek segíteni, hogy leföldeljék az energiáikat harcművészetek, kertészkedés vagy tánc által.

  

Kik a Kristály gyerekek?

 

 

Legelőször a szemüket vesszük észre. Nagyok, áthatóak, és életkoruk ellenére bölcsen csillognak. Szemeik hipnotikus mó­don babonáznak meg bennünket, és mindeközben teljes mérté­kig belelátnak a lelkünkbe.

 

Talán már volt is szerencséd találkozni ezen különleges gyer­mekek új nemzedékével, akik gyorsan népesítik be a Földünket. Boldogak, elbűvölőek, és megbocsátóak. Ezek az új fényküldöt­tek,  nem olyanok, mint az előző gene­ráció gyermekei. Sok tekintetben tökéletesek, megmutatják az utat, egy pozitív célt, amerre az emberiség tart!

 

Az idősebb gyermekeket - hozzávetőlegesen hét és huszonöt év körüliek - "indigó gyermekeknek" nevezzük, akik néhány te­kintetben osztoznak a kristály gyermekek tulajdonságaiban. Mindkét generáció rendkívül érzékeny és pszichikai képességekkel megáldott. Fontos életcéllal érkeztek a Földre. A fő különbség a temperamentumukban figyelhető meg. Az indigó gyermekek harcos lelkűek, mivel kollektív céljuk az, hogy eltöröljék azokat a régi szemléletmódokat, amelyekből többé már nem lehet profitálni. Azért vannak itt a Földön, hogy megdöntsék azokat a kormányzati, oktatási és jogi rendszereket, melyek nélkülöz­nek minden tisztességességet. Ahhoz, hogy ezt véghezvigyék, temperamentumosnak és elkötelezettnek kell lenniük.

 

 

A kristály gyerekek igen derűsek és kiegyen­súlyozottak. Persze vannak időnkénti dühkitöréseik, de ezek a gyerekek igencsak megbocsátóak és könnyen kezelhetőek. A kristály gyerekek képviselik azt a generációt, amelynek tagjai az indigó gyerekek úttöréséből profitálnak. Először is, az indigó gyerekek egy "hosszú éles kést hordoznak" magukkal, mellyel bármely integritást nélkülöző dolgot „lenyesnek". így a kristály gyerekek ezt a megtisztított nyomot követik majd egy biztonsá­gosabb és egy sokkal biztosabb világba. A megnevezéseket, mint pl. "indigó" és "kristály" ez a két generáció azért kapta, mert ezek azok a kifejezések, melyek a legpontosabban írják le az au­rájuk színét és azok energiamintáját. Az indigó gyerekeknek na­gyon sok kék szín van az aurájukban.

 

A kristály gyerekek gyönyörű, sokszínű, átlátszó aurával ren­delkeznek. Olyan pasztellszínben pompáznak, mint például egy kvarckristály prizma-effektusa. Ez a generáció rendkívüli mó­don vonzódik a kristályokhoz és a kövekhez. (Minderről a ké­sőbbiekben olvashatsz.) Innen kapták a nevüket.

 

A kristály gyerekek jellemzői az alábbiak:

 

- általában 1995-ben vagy azután születtek,

 

- nagy szeműek és átható a tekintetük,

 

- vonzó személyiséggel rendelkeznek,

 

- nagyon szenvedélyesek,

 

- kiegyensúlyozottak, édesek és kedvesek,

 

- megbocsátóak a többiekkel szemben,

 

- nagyon érzékenyek és empatikusak,

 

- nagyon szoros összeköttetésben állnak a természettel és az állatokkal,

 

- gyógyító képességgel rendelkeznek,

 

- nagyon vonzódnak a kristályokhoz és kövekhez,

 

- gyakran beszélnek angyalokról, spirituális vezetőkről és előző életbéli emlékekről,

 

- rendkívüli művészi adottságaik vannak és kreatívak,

 

- a vegetáriánus ételeket és italokat kedvelik a megszokott ételekkel szemben,

 

 

Az Ezredforuló gyermekei

 

1995-öt írtunk. Akkoriban nagyon sokan éreztünk mardosó nyugtalanságot a gyomrunkban. A materialista 80-as évek csúcsán értelem után kutattunk, utat kerestünk, hogy hozzájá­ruljunk a világ „jólétéhez". Ez volt az új spirituális reneszánsz kezdete. Megtanultunk befelé figyelni, és magunkban keresni a beteljesedést.

 

Ez egyáltalán nem csoda, hiszen akkor kezdtek a kristály gye­rekek a Földre érkezni. Tudták, hogy a felnőttek végül is készen állnak a gyerekek magasabb vibrációjára, valamint tisztább élet­stílusukra. Már akkor is élt néhány idősebb kristály gyerek itt a Földön. Ők felderítők voltak - a kristály gyerekek első generációja, akik azért jöttek, hogy felmérjék a helyzetet, és álmaikban szá­moljanak be arról. A korábbi kristály gyerekek voltak azok, akik jelezték, hogy 1995 az az év, amikor a „terep" alkalmas a kris­tály gyerekek leszületéséhez. A kristály gyerekek száma azóta is emelkedik. Emellett, az újonnan leszülető kristály gye­rekek egyre növekvő, mély spirituális képességekről tesznek tanúbizonyságot.

 

Félreértett képességek

 

Ahogy már korábban is említésre került, a kristály gyerekeket megelőző indigó gyermek-generáció kijárta az utat számukra. Az indigó gyerekek egyik spirituális képessége abban rejlik, hogy képesek „kiszagolni", ha valaki nem becsületes, ahogy a kutyák is megérzik, ha valaki fél tőlük. Az indigó gyerekek tudják, ha va­laki hazudik nekik, vagy leereszkedő velük szemben, vagy ha manipulálják őket. Mivel az indigó gyerekek kollektív célja egy új, becsületes világ alapjainak a megteremtése, belső detektora­ik, melyek a hazugságot jelzik, veleszületettek. Az ilyen harcos lelkek néhány felnőttre is fenyegetőek. Ráadásul, az indigó gye­rekek képtelenek alkalmazkodni a nem teljesen jól működő helyzetekhez otthon, iskolában vagy a munkahelyen. Nincs meg bennük az a képesség, hogy elvonatkoztassanak az érzelmeiktől, és megjátsszák azt, hogy minden rendben van, hacsak nem ke­zelik vagy gyógyszerezik őket.

 

A kristály gyerekek veleszületett spirituális adottságait szin­tén félreértik, főleg telepatikus képességeiket, mely gyakran együtt jár azzal, hogy jóval később kezdenek el beszélni, mint a legtöbb kisgyermek. Az új világban, ahová egyre több indigó gyerek érkezik, sok­kal inkább tudatában leszünk intuitív gondolatainknak és ér­zelmeinknek; nem fogunk annyira a beszélt vagy írott szóra hagyatkozni. A kommunikáció gyorsabb lesz, sokkal direktebb, sokkal becsületesebb, mivel gondolati formában valósul majd meg. Már most egyre többen kezdünk kapcsolatba lépni saját pszichikai képességcinkkel. A paranormális jelenségek iránti ér­deklődésünk magas szinten áll, nagyon sok könyv, tv-show és film készül ebben a témában.

 

A szülők gondolati kommunikációt folytatnak kristály gyermekeikkel; a kristály gye­rekek pedig a telepátiát és a saját maguk által kialakított jelbe­szédet használják, valamint hangokat (beleértve a dalokat), hogy elérjék azt, amit akarnak.

 

kedvesség és érzékenység árad a lényükből. Például, több olyan történetet kaptam, mint amennyit ebben a könyvben el tudtam volna helyezni, amely arról számol be, hogy a kristály gyerekek spontán módon ölelik meg azokat az embereket, akik­nek arra szüksége van. Egy autista gyerek ezt nem tenné meg!

 

 

 

Kik a kristálygyerekek?

 

A legtöbb ember fejében joggal merül fel a kérdés, hogy az indigógyerekek után megjelenő kristálygyerekek hulláma vajon miért az ezredfordulóval érkezett csupán.

 

Mindez nem azt jelenti, hogy a korábban világra jött csemeték nem lehetnek különlegesek vagy tehetségesek, de egyes ezoterikus tanok szerint az utóbbi években az egyre anyagiasabbá váló élet miatt olyan gyerkőcök jöttek világra, akik egyedi képességeikkel azt a célt szolgálják, hogy az emberek újra felfigyeljenek a belső értékekre. Legfőbb feladatuk, hogy biztonságosabbá és újra boldogabbá tegyék a világot.

 

Gondolataikkal, bölcs magatartásukkal és érzékenységükkel ezt próbálják elérni, természetesen a szellemvilág segítségével. Elképzelhető, hogy mindebből te magad csak annyit veszel észre, hogy gyermeked az átlagnál jóval fogékonyabb a szépség, az érzelmek, a művészetek és a misztikus dolgok iránt. Azzal azonban, hogy a jelekre felfigyelve lehetőséget biztosítasz neki, hogy kibontakoztathassa különleges képességeit, máris egy lépéssel közelebb viszed célja eléréséhez. Íme, a kristálygyerekek legfőbb ismertetőjegyei!
Érzékeny és természetszerető

 

A kristálygyerekek aurája általában fehér és rendkívül tiszta, csakráik közül pedig a koronacsakra a legaktívabb. Ebből következik, hogy míg az indigógyerekek gyakran hiperaktívak és nehezen kezelhetőek, addig a magas rezgésű kristályporontyok inkább befelé fordulóak és nyugodtak. Vonzódnak a természet, az állatok és az organikus anyagok iránt gyerekként és később egyaránt.

 

Kifejezetten érzékenyen szemlélik a világot, hatalmas szemeik pedig elbűvölőek.  Idősebb korukban is inkább a háttérben meghúzódva szemlélik a világot, melybe nehezen tudnak beilleszkedni.
Nem beszél, de kreatív

 

A tiszta porontyok gyakran hamarabb fakadnak dalra, mint, hogy az első szót kiejtették volna. Különösen érzékenyek a zenére, de egyéb művészeti ágakban is tehetségesek lehetnek. A legtöbb kristálygyereket minden különleges dolog érdekli, és fontos, hogy biztosítsd számára a lehetőséget, hogy mindenben ki is próbálhassa magát. Lehet, hogy idősebb korára eltökélt hegymászó lesz, esetleg a festészetben vagy az irodalomban kamatoztatja kreativitását.

 

Hogyan kezeld?

 

Bár a kristálygyermekek alapvetően szelíd jelleműek, bizonyos dolgokra fel kell készülnöd. A bölcs apróság ugyanis már egészen fiatalon zavarba ejtő kérdésekkel bombázhat, melyekre nem árt, ha a lehető legjobb tudásod szerint válaszolsz is.

 

Lényegtelen, hogy a környezetvédelemről, az állatokról vagy a szerelemről kérdez: ne titkolózz, csak próbálj úgy fogalmazni, hogy megértse. Mivel alapvetően érdeklődőek és simulékonyak, a kristálygyerekeknek kevés fegyelmezésre van szükségük.

 

Nehézséget jelenthet azonban, hogy a hagyományos oktatási rendszeren belül nehezen találják meg a helyüket, hiszen csak azzal szeretnek foglalkozni, ami érdekli őket, és nehezen illeszkednek be a gyerekcsoportokba. Általában ők a hallgatag magányosak, nyugodtan várnak arra, hogy amikor eljön az ideje, kibontakozhassanak.

 

Csillag gyermek

 

Kép

Egyes ezoterikus tanok szerint azonban léteznek olyan gyerekek, akik különleges küldetéssel jöttek a világra. A különleges indigógyerekek és a kristálygyerekek mellett közéjük tartoznak a csillaggyerekek is.

 

Kik a csillaggyermekek?
 

Akik hisznek a különleges gyerekek létezéséről szóló ezoterikus elméletekben, úgy tartják, hogy a csillagok gyermekei is egy jól elkülöníthető csoportot alkotnak, és különleges adottságokkal rendelkeznek.

 

A csillaggyerekek állítólag a jövőben olyan új technológiákat és tudományos felfogásokat ismertetnek meg az emberekkel, melyeket még csak most kezdünk megérteni.

 

Létezésük azonban nem új keletű. Az elmélet hívei szerint a történelem során többször is a csillaggyerekeknek köszönhetően valósultak meg a jelentős technikai ugrások, az építészet hirtelen fejlődése, illetve azok a találmányok, melyek később megváltoztatták az emberiség történelmét. A különleges képességű apróságok előző életükben állítólag a földönkívüliekkel is kapcsolatban álltak, génjeik pedig ősi gének, melyek időről időre újra felbukkannak, amikor nagy változások előtt áll az emberiség.

 

Mindenekelőtt azonban ők is csak gyerekek. Ha tehát úgy gondolod, hogy porontyod is közülük való, azzal segíthetsz neki a legtöbbet, ha megpróbálod könnyebbé tenni számára a mindennapokat, és megtanítod, hogyan illeszkedhet be a többi gyerkőc közé, hogy boldog legyen. Figyelj fel az árulkodó jelekre, hogy segíthess a kicsinek!

 

Különleges nyelvi tehetség

 

A csillaggyerekek könnyen tanulnak nyelveket, de az is gyakran előfordul, hogy új jelrendszert alakítanak ki. Különleges agyműködésük hihetetlen kreativitásról árulkodik. Ha porontyod olyan szavakat, festményeket vagy jelképeket alkot, melyekhez hasonlót még sosem láttál, könnyen lehet, hogy közülük való. A gyerekekre sokszor jellemző, hogy meglepő érzékkel kombinálják az általuk látott formákat és jeleket, a csillaggyerekek esetében azonban egészen új szimbólumokra és hangokra figyelhetsz fel.

 

Sokan közülük előszeretettel ábrázolnak képeiken különös világokat, földönkívüliekhez hasonlítható alakokat. Ezek lehetnek a másik dimenzió beszüremlő képei vagy az előző életükből származó tapasztalatok emlékei. Amennyiben azonban hasonló jeleket veszel észre, a lehető legjobb, amit tehetsz, ha a gyerekkel nyugodtan beszélgetsz furcsa szavairól és különleges rajzairól, és nem csinálsz nagy ügyet a dologból.

 


Kiemelkedő logikai és tudományos képességek

 

A csillaggyermekek ragyogó értelemmel érkeznek ebbe a világba. Fogékonyak, és értik az olyan tudományokat és tudományos elveket, melyeket a normális felnőttek legtöbbször nehezen fognak fel. Már egészen kicsi korukban imádják a számok világát, és kedvelik a logikai játékokat - nem csoda hát, ha később többnyire reálpályára mennek, és mérnök vagy fizikus lesz belőlük. Ezek a gyermekek abban hasonlítanak a kristálygyermekekre, hogy szintén csoportosítva gondolkodnak. Elképesztő logikai ugrásokra képesek, a feltevéstől szinte azonnal eljutnak a megoldásig.

 

Hatalmas információmennyiséget dolgoznak fel egyszerre, mintha letöltenék az információt, és sok mindenről tudnak beszélgetni, amit elvileg soha nem tanultak sem az iskolában, sem máshol.
Kifinomult intuíciók

 

Ha porontyod csillaggyerek, azt abból is tudhatod, hogy meglepően jó intuitív képességei vannak, és időnként egyszerűen tud olyan dolgokat, melyekről nincs tapasztalata. Látja az aurát és más energiamezőket is, valamint meglepően helytálló jóslatai vannak a jövőre vonatkozóan. Ha úgy érzed, csemetéd olyan, mintha láthatatlan radarjaival térképezné fel hangulataidat, és rendkívül érzékeny a környezetére, szintén intő jel lehet. Mindehhez azonban a csillaggyerekeknél rendszerint erőteljes személyes kisugárzás is társul, ami pillanatok alatt hatással lehet a környezet hangulatára.

 

Fontos azonban, hogy komolyan vedd porontyodat, ha ugyanis ezek a különleges apróságok úgy érzik, nem értik meg személyük fontosságát, könnyen magukba fordulhatnak, szomorúvá és kedvetlenné válhatnak. Ha tehát gyerkőcöd különleges megérzéseiről beszél, semmiképp ne nevesd ki, inkább hallgasd meg beszámolóját! Bizonyára te is jártál már úgy, hogy hasonló helyzetben valóban bekövetkezett, amit sejtettél: mindegy tehát, hogy hétköznapi benyomásokról vagy különleges megérzésekről van szó, mindenképpen tiszteld meg a kicsit figyelmeddel!

 

Beteges gyerekek

 

A csillaggyerekek érzékfeletti adottságaik révén pontosan meg tudják állapítani a fizikai test betegségeit. Bár normális esetben az immunrendszerük erős, és rendes körülmények között kicsattannak az egészségtől, sajnálatos módon, mivel sokuk különlegességét nem ismerik fel, egyesek kellemetlen helyzetük jeleként fizikai tüneteket produkálnak.

 

A betegség nem csak a különleges apróságok esetében utalhat lelki gondokra: ha porontyod egyik komoly betegségből esik a másikba, feltétlenül próbálj utánanézni, mi állhat a hátterében. Ha minden orvosi vizsgálat hiábavaló, elképzelhető, hogy több megértésre van szüksége a kicsinek. Azok a gyerekek, akik valamilyen tekintetben mások, mint a nagy átlag, egyébként is biztosabb szülői támogatásra szorulhatnak, hogy megőrizhessék egészséges önbizalmukat.

 

Hogyan kezeld?

 

Lényegében mindegy, hogy csemetéd földönkívülieket rajzol, vagy a jövőbe lát, a lényeg, hogy tőled minden helyzetben támogatást és megértést kapjon. A csillaggyerek számára is ugyanolyan fontos a gyermekkor, mint bármilyen más apróság számára, lehetőség szerint tehát ne terheld őt azzal, hogy minden adandó alkalommal különleges képességeit és küldetését hangsúlyozod.

Ha valóban csillaggyerek, a legnagyobb segítség számára az, ha biztos, kiegyensúlyozott hátteret adsz neki, így könnyebb lesz elérnie a célját.